Ви тут:

Денис Шмигаль: Світло в постраждалі регіони будуть повертати в три етапи, попередньо потрібна доба, щоб заживити всіх побутових споживачів

22-03-2024
Категорія: 

Удари російської федерації 22 березня були спрямовані насамперед проти української енергетики. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Це була одна з найбільших атак на енергетику за 2 роки великої війни. І наймасованіша атака за цей осінньо-зимовий період. Уражено близько 20 підстанцій, уражені електростанції, зокрема ДніпроГЕС. Є проблеми в декількох регіонах. Є відключення на Харківщині, Дніпропетровщині, Одещині, Кіровоградщині, Сумщині, Полтавщині», — сказав очільник Уряду.

Водночас він наголосив, що енергосистема цілісна й енергосистема працює стабільно. Завдяки додатковому захисту енергооб’єктів Україна витримала удар. Дефіциту потужностей, за його словами, немає і наразі не прогнозується.

«Зараз працюємо над тим, щоб усе полагодити. Ремонтні бригади працюють 24/7, аби якнайшвидше відновити електропостачання до українських домівок. Світло будемо повертати в три етапи. Перший — заживлюємо критичну інфраструктуру. Це теплопостачання, водопостачання, лікарні. Другий етап — заживлюємо  населення. Третій етап — заживлюємо промисловість», — відзначив Прем’єр-міністр.

За його словами, потрібна орієнтовно доба, щоб заживити всіх побутових споживачів. «Укренерго» та Міністерство енергетики будуть повідомляти всі додаткові деталі.

«Також наші громадяни, у яких було пошкоджене житло внаслідок цих масованих атак, можуть скористатися урядовою програмою єВідновлення. Допоможемо з грошима на ремонти», — додав Денис Шмигаль.

 

]]>https://www.kmu.gov.ua/news/denys-shmyhal-svitlo-v-postrazhdali-rehiony-...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет