Ви тут:

Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв провів ІV Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Українське музикознавство, музична педагогіка і виконавство у загальноєвропейському контексті»

04-12-2023
Категорія: 

]]>ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Українське музикознавство, музична педагогіка і виконавство у загальноєвропейському контексті».]]>

2 грудня 2023 року Сєвєродонецький фаховий коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва здійснив черговий потужний методичний онлайн захід - ІV Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Українське музикознавство, музична педагогіка і виконавство у загальноєвропейському контексті».

Метою конференції є збереження, примноження і популяризації наукових і культурних досягнень у сфері світової і, зокрема, української музики минулого та сучасності; розширення творчих контактів та розвитку наукового інформаційного обміну з питань музикознавства й музичної педагогіки між викладачами закладів культури і мистецтв з різних областей України. Завданням конференції було виявлення нових ідей, перспективних музикознавчих робіт, а також підтримка фахівців, які сприяють зростанню наукового потенціалу; підвищення мотивації фахівців до науково-дослідної і методичної роботи; популяризація науково-практичної конференції як прогресивної форми розвитку наукового співробітництва на рівні закладів мистецької освіти країни.

До участі в конференції були запрошені викладачі й студенти закладів вищої освіти, педагогічні працівники фахової передвищої освіти та викладачі мистецьких шкіл за такими формами: усна доповідь і публікація тез; публікація тез; участь як слухача конференції.

Захід відбувся у формі відеоконференції на платформі Google Meet. На відкритті конференції з вітальним словом виступили поважні гості - в. о. начальника управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської обласної державної адміністрації Людмила РУМЕГА; професорка, завідувачка кафедри теорії музики Київської муніципальної академії музики ім. Р.М. Глієра, кандидатка мистецтвознавства Тетяна ДУГІНА та директорка коледжу, заслужений діяч мистецтв України Марина ЯВОРСЬКА.

Тематика доповідей конференції представлена наступними напрямками - актуальні історичні проблеми розвитку української і західноєвропейської музики; теоретичні аспекти дослідження національної музичної культури; проблеми музичного виховання й інклюзивного навчання; виконавства й менеджменту; питання інтеграції різних напрямків українського музикознавства в сучасний європейський простір.

Конференція стала платформою для спілкування і співпраці науковців з 13 областей України, а саме: Львівської, Київської, Рівненської, Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької, Харківської, Одеської, Черкаської, Дніпропетровської, Сумської, Донецької та Луганської. Учасники презентували свої дослідження, обговорювали їх з колегами та отримували від них цінні відгуки. Конференція сприяла творчому пошуку і інноваційному мисленню, формуванню нових наукових ідей і проєктів. Учасники отримали натхнення для нових досліджень і розробок у галузі музичного мистецтва.

Отже, навчання на науковій конференції «Українське музикознавство, музична педагогіка і виконавство у загальноєвропейському контексті», як вид інформальної освіти, стало корисним і продуктивним досвідом для всіх його учасників.

 

Ольга МІХАЛЄВА,

завідувач навчально-методичного кабінету коледжу,

викладач-методист

 

]]>https://www.facebook.com/oblmetodcentr/posts/pfbid032pekE1Uyo77hFQ9LQNEM...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)