Ви тут:

Спецпризначенець із Сєвєродонецька разом із побратимом викрив та затримав військовослужбовця-окупанта

04-12-2023
Категорія: 

]]>Луганський спецпризначенець «Білий» разом із побратимом викрив та затримав військовослужбовця-окупанта, - повідомляє ]]>]]>Поліція Луганської області]]>

Боєць батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Луганській області з 2004 року стоїть на захисті прав і свобод громадян: патрульний, оперативник відділу боротьби з наркозлочинністю, а зараз – один із командирів спецпризначенців Луганщини.

Історія майбутнього капітана поліції розпочалася під час строкової служби в Військах Протиповітряної оборони, потім в рідному м. Сєвєродонецьку він патрулював вулиці, опановував роботу правоохоронця, після чого вже оперативником з протидії наркоторгівлі.

У 2014 році «Білий» разом з іншими правоохоронцями став на захист територіальної цілісності та незалежності країни. Після захоплення озброєними бойовиками адміністративних будівель та, фактично, м. Луганська, правоохоронці розосередилися по населених пунктах області та вели партизанську боротьбу з терористами. Представники силових структур тоді були пріоритетними «мішенями» для бойовиків, бо мали зброю і на них було оголошене «полювання».

Після звільнення Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного оперативник ніс службу на блокпостах, аби не допустити ввозу та вивозу зброї та боєприпасів.

«Розуміючи запит на спеців, я вирішив змінити профіль діяльності і, пройшовши спеціальне тактичне навчання у закордонних інструкторів та професійну підготовку в польових умовах, пішов у батальйон поліції особливого призначення», - розповідає «Білий». За цей час він встиг отримати навички скелелазіння. Разом з побратимами ніс службу на лінії зіткнення, у Станиці Луганській, Щасті, с. Катеринівці. Учасник Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

У лютому 2022 року спецпризначенець до останнього ніс службу в рідному місті. Здійснював охорону об’єктів критичної інфраструктури, патрулював місто, аби не допустити мародерств, виїздив на виклики громадян. Після була Донецька область: Бахмут, Костянтинівка та деокуповані населені пункти Харківської області.

Зараз «Білий» задіяний до проведення контрдиверсійних та стабілізаційних заходів на деокупованих населених пунктах Харківщини, в результаті однієї з проведених операцій він, разом із побратимом, викрили російського військового, який не встиг втекти з армією загарбника та переховувався в нежилому будинку. Окупант, мало того, що був покинутий своїми, він намагався сховатися від місцевих та правоохоронців, однак, і це йому не вдалося.

«Ми встановили, що чоловік є військовослужбовцем-контрактником армії рф, затримали його та передали колегам із СБУ. В душі з’явилося сподівання, що хоч якась буде користь від цього покидька, якого, можливо, обміняють та повернуть із полону нашого Героя Захисника», - розповів боєць.

]]>#НашіГерої]]>

]]>#Поліція_Луганщини]]>

]]>#Спецпризначенець_БПОП]]>

 

За інформацією: ]]>Поліція Луганської області]]> - ]]>https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0mGuQSZtwqchhE5PDy99k7BZv4S...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)