Ви тут:

Усі сили на оборону, житлові потреби луганчан та увагу дітям, – брифінг з нагоди року перебування на посаді голови ЛОДА – начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора

24-04-2024
Категорія: 

Перемога над ворогом, звільнення наших територій та всебічна підтримка наших внутрішньо переміщених осіб – такі пріоритети  визначив собі Артем Лисогор на початку каденції. На це вже рік націлена робота облдержадміністрації.

Коротко про головне:

З початку року придбано більше ніж на 115 млн грн техніки та інших засобів оборони. Загалом на 2024-й рік у місцевих бюджетах заплановано близько 325 млн грн. У 2023-му спрямовано більше 400 млн грн. 

«Активно підтримуємо наших Захисників та Захисниць, родини загиблих військовослужбовців. Окрема увага зосереджена на реабілітації ветеранів. Так, у березні цього року було відкрито Лисичанський Центр медичної реабілітації у Дніпрі. У листопаді 2023-го у Харкові запрацював Рубіжанський Центр відновного лікування та реабілітації», – зазначив очільник Луганщини.

Не менш важливий напрям роботи – підтримка ВПО. Для забезпечення їх у громади затверджені програми, на які передбачено у місцевих бюджетах понад 170 млн грн.
Перш за все, увага зосереджена на дітях. Надано більше 6 000 одиниць комп’ютерної техніки для учнів та учителів для дистанційного навчання.  За 2023 рік послугами з оздоровлення та відпочинку забезпечено 4 663 дитини, для порівняння – у 2022-му оздоровлено 150 дітей пільгових категорій.

Основною потребою внутрішньо переміщених луганчан залишається житло. Станом на 1 квітня 2024 року облаштовано 1 366 місць проживання по всій країні. 

На різних етапах знаходиться облаштування житлових умов для ще понад 1000 луганчан. Завершити ці проєктів заплановали до кінця 2024 року. 

У лютому Луганщина долучилась до проєкту будівництва/реконструкції 24 об’єктів для потреб ВПО у 2024-2025 роках. Підписані Меморандуми про  співпрацю між Мінреінтеграції, Міжнародною організацією з міграції та територіальними громадами  Київської, Львівської, Чернівецької, Вінницької та Івано-Франківської областей. Проєкт має на меті забезпечити квартирами приблизно 6000 людей, у тому числі луганчан.

Протягом останнього року нам вдалося консолідувати луганчан навколо своїх громад. Зокрема, завдяки розширеній мережі гуманітарних хабів Луганської області, якими надається  майже 40 різноманітних послуг. На базі хабів розподілені  3 586 тонн продуктів харчування, 247 тонн засобів гігієни та 198,55 тонн інших видів допомоги. 

Триває підтримка облдержадміністрацією луганських підприємців. Залучено міжнародних партнерів, продовжується робота у законодавчому полі. ВПО заохочуються до отримання грантів, ваучерів на навчання та працевлаштування. 

Щодня Сили Оборони наближають нашу Перемогу, тому ще одним важливим завданням є підготовка до деокупації області.

«Крім цього, сьогодні ми допомагаємо стримувати ворога і на території інших регіонів, - надаємо допомогу для будівництва фортифікаційних споруд, а також підтримуємо засобами електроживлення області, що потерпають від постійних обстрілів об’єктів критичної інфраструктури. Пріоритети  у роботі органів влади Луганщини залишаються незмінними. Тож працюємо на Перемогу. Допомагаємо ЗСУ. Слава Україні!» – акцентував Артем Лисогор.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/usi_sili_na_oboronu_zhitlovi_potrebi_...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет