Звіт про результати періодичного відстеження результативності регуляторного акта «Про затвердження положення про порядок списання майна комунальної власності територіальної громади м. Сєвєродонецька, переданого у концесію, а також поліпшеного, створеного,

31-08-2023

м.Сєвєродонецьк                                         30 серпня 2023 року

 

1. Вид та назва регуляторного акту

Рішення Сєвєродонецької міської ради від 30.08.2018 року № 2898 «Про затвердження Положення про порядок списання майна комунальної власності територіальної громади м. Сєвєродонецька, переданого у концесію, а також поліпшеного, створеного, придбаного на виконання умов концесійного договору, яке враховується на балансі концесіонера».

2. Назва виконавця заходів з відстеження

Фонд комунального майна Сєвєродонецької міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

3. Цілі прийняття акту

Забезпечення визначення чіткого механізму щодо списання комунального майна  територіальної громади м. Сєвєродонецька, переданого у концесію, з урахуванням особливостей концесійної діяльності та правового режиму майна, що надане у концесію, або поліпшене, створене, придбане на виконання умов концесійного договору та концесійного законодавства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

9 липня 2019 року – 30 серпня 2023 року.

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Періодичне відстеження.

6. Методи одержання результатів відстеження

Статистичний метод.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, способи одержання даних

  • кількість об’єктів, щодо яких прийнято рішення про списання;
  • кількість відповідних актів, якими наданий дозвіл на списання;
  • розмір надходжень до місцевого бюджету коштів, отриманих від ліквідації основних засобів.

Підрахунок одержаних даних за вищезазначеними показниками результативності неможливо здійснити, оскільки протягом звітного періоду в Сєвєродонецькій міській територіальній громаді Сєвєродонецького району Луганської області відсутні об’єкти комунальної власності, які знаходяться в концесійному користуванні, відповідно списання комунального майна концесіонером не здійснювалось..

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

На даний час визначити кількісні та якісні значення показників результативності є неможливим оскільки Сєвєродонецька міська територіальна громада перебуває в тимчасовій окупації, відповідно до Переліку територій, на яких ведуться (велись) бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією (наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 22 грудня 2022 року № 309 (із змінами відповідно Наказу 125 від 25 квітня 2023 року). Крім того, протягом звітного періоду в Сєвєродонецькій міській територіальній громаді Сєвєродонецького району Луганської області відсутні об’єкти комунальної власності, які знаходяться в концесійному користуванні, відповідно списання комунального майна концесіонером не здійснювалось.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

На сьогодні неможливо об’єктивно відстежити результативність регуляторного акту - рішення Сєвєродонецької міської ради від 30.08.2018 року № 2898 «Про затвердження Положення про порядок списання майна комунальної власності територіальної громади м. Сєвєродонецька, переданого у концесію, а також поліпшеного, створеного, придбаного на виконання умов концесійного договору, яке враховується на балансі концесіонера» через неможливість фактичного використання майна через повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України 24 лютого 2022 року, проведення активних бойових дій на території Сєвєродонецької міської територіальної громади та тимчасову окупацію її території. Крім того, протягом звітного періоду в Сєвєродонецькій міській територіальній громаді Сєвєродонецького району Луганської області відсутні об’єкти комунальної власності, які знаходяться в концесійному користуванні.