Ви тут:

Ангели пам’яті: Сєвєродонецька громада вшанувала пам'ять Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих за Україну

20-02-2024
Категорія: 

20 лютого громади Луганщини провели тиху акцію «Ангели пам’яті» в містах, де зараз є їхні представництва.

Мешканці Луганщини зібралися вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні на новоствореній Алеї захисників Луганщини у Дніпрі.

Розпочалась акція Загальнонаціональною хвилиною мовчання, де присутні схилили голови у знак пам’яті та пошани перед загиблими воїнами російсько-української війни.

Присутній на заході Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов наголосив: «Україна переживає найважчий етап свого буття. Але переконаний, що на її захисників, стійких та витривалих патріотів, чекає Перемога, заради якої ми повинні докласти надзусиль. А коли настане той жаданий для всієї нації день, ми згадаємо про тих, хто співав на барикадах Грушевського та тих, хто тримав Сєвєродонецький «Азот», – та додав: «Наші земляки по усій країні сьогодні приєдналися до акції. Адже для нас це відстоювання своєї ідентифікації».

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк зазначив: «Війна змусила нас покинути свої домівки, але нас поєднують традиції, пам'ять, біль та жага до Перемоги. Де б не були мешканці нашої громади, ми всі однаково згадуємо у такі пам’ятні дні наше місто та започатковані традиції. Це все – про домівку та прагнення зберегти свою автентику. Сьогодні маленькі паперові янголята майорять по всій Україні та світу, зроблені руками сєвєродончан. Ці сосни, висаджені громадами лише 1 жовтня, вже проявляють міць. Саме це місце зараз якнайкраще підходить Ангелам пам’яті.»

 

Вже 10 років поспіль триває символічна традиція ушановувати загиблих за Україну білими ангелами, яка переросла у Всесвітню тиху акцію «Ангели пам’яті». Щороку з 18 по 20 лютого ініціює її відома українська співачка та громадський діяч Анжеліка Рудницька і «Територія А».

Цей час обрано на честь Героїв Небесної Сотні, який відзначають щорічно 20 лютого на знак пам’яті про громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.

Пам’ять про подвиг Небесної Сотні у 2024 році вшановується під гаслом ”Залишаємося гідними своїх Героїв!”

 

Світлини: власний архів, ЛОДА





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)