Ви тут:

Літні пригоди без шкоди: безпековий урок для підлітків

24-05-2024
Категорія: 

]]>Міністерство освіти і науки України спільно з партнерами — Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Укрзалізницею, — презентують інноваційний безпековий урок для середньої школи (з розподілом на 5–7 та 8–9 класи) «Літні пригоди без шкоди». Він допоможе навчити учнів таких життєво важливих навичок, як безпека на воді, з вогнем, в інтернеті та на залізниці.]]>

Мета уроків — не лише підвищити рівень обізнаності про потенційні загрози, а й розвинути в учнів критичне мислення та навички швидкого реагування в небезпечних ситуаціях. Такі заняття можна проводити на виховних годинах чи уроках «Основи здоров'я».

Для максимальної ефективності плани уроків розроблено з урахуванням вікових особливостей учнів. Заняття вбудовані в цікаву інтерактивну форму з використанням презентацій, рольових ігор та віртуальних симуляцій. Це дасть змогу зацікавити підлітків та глибше засвоїти матеріал.

Також кожен урок містить методичні рекомендації для вчителів, комплексну презентацію, що покриває всі чотири теми, одну інтерактивну вправу, одну комунікаційну вправу, а також такі додаткові навчальні матеріали, як брошури та чеклісти для поглиблення знань. Завантажити матеріали можна за ]]>покликанням]]>.

Батьки або інші законні представники дитини також зможуть використовувати додаткові матеріали для подальшого обговорення та поглиблення знань удома, що сприятиме створенню безпечного середовища для дітей.

Методичні матеріали «Літні пригоди без шкоди: як провести безпековий урок для підлітків» підготовлені спеціалістами Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Укрзалізниці спільно зі студією онлайн-освіти EdEra та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Думки, висловлені в матеріалах, є позицією авторів і не обов'язково відображають політики та погляди USAID та/або ЮНІСЕФ.

 

]]>https://mon.gov.ua/news/litni-pryhody-bez-shkody-prezentuiemo-bezpekovyi...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)