Ви тут:

Мінюст: яка сума коштів на банківському рахунку доступна неплатникам аліментів для використання

02-05-2024
Категорія: 

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників ]]>https://erb.minjust.gov.ua/]]>.

Такий ліміт є свого роду пільгою на час дії в Україні воєнного стану. До минулого року, обмеження стосувалися всієї суми коштів, що перебувала на рахунках, наразі – з усіх наявних рахунків, на одному визначеному, доступні 2 мінімальні заробітні плати на місяць.

Важливо пам’ятати, що ця сума може бути використана протягом місяця, вона не є накопичувальною. Відповідна норма діє незалежно від розміру заборгованості за виконавчим документом.

Щоб мати рахунок у банку, який не опиниться під санкціями державних виконавців, боржнику слід звернутися до фахівців юстиції із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій. Подати такий документ можна в паперовій формі (наручно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг».

Актуальні контактні дані відділів ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – за посиланням:  ]]>https://www.sumyjust.gov.ua/terytorial-ni-pidrozdily/viddily-derzhavnoyi-vykonavchoyi-sluzhby/]]>

 

]]>Зразок заяви про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій]]>

 

]]>https://www.sumyjust.gov.ua/novini/suma-koshtiv-na-rakhunku-yaka-dostupn...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет