Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 12.01.2024

12-01-2024
Категорія: 

«До трьох деокупованих населених пунктів за допомоги поліцейських вчора доставили продукти харчування, запас хліба на тиждень, ковдри на кожну людину, що проживає в Макіївці, Греківці та Новолюбівці. Попри щоденну загрозу життю, виїжджати вони відмовляються, тримаючись за вцілілі домівки. Водночас зовсім поряд, на підступах до Макіївки, наші захисники відбили декілька російських штурмів. Окупанти поновили наземну активність на цьому напрямку. А ще – обстріляли Невське. Вкотре наголошу – залишатися там вкрай небезпечно», – каже начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У Луганську неможливо звернутися до місцевого відділу праці та соціального захисту населення.

Про відсутність прийому та неможливість надання послуг попереджає оголошення на вході, в якому йдеться, що «у зв’язку з підготовкою до президентських виборів, що відбудуться з 15 по 17 березня, можливі перебої в роботі відділу, оскільки всі працівники зайняті організацією народного голосування».

Люди зачекають – усього-то трохи більше двох місяців. Другого туру не передбачається.

Щодо обіцянок. Перевірки жителів окупованої Луганщини на кордоні з рф мали скасувати ще по закінчення псевдореферендуму восени 2022 року. Із того час минуло майже півтора роки.

Втім «перехідний період», як його називають росіяни, пов’язаний із врегулюванням митних правовідношень, затягнувся. Огляд людей лише посилено. На пунктах пропуску у так званих «лнр» та «днр» встановлюють додаткове обладнання, яке допомагатиме митникам при проведенні контрольних процедур.

Це голоси на виборах важать однаково, а от люди з окупованих територій так і залишилися для росіян чужими.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0BySGnQv8MRmurQgZFKmqqcFQhZQ7...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет