Ви тут:

Процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни спростять

02-05-2024
Категорія: 

Очільник Луганщини Артем Лисогор узяв участь у виїзній нараді Мінветеранів у м. Житомир.

Основними питаннями для обговорення стали механізми запровадження регіональної інфраструктури ветеранської політики та заходи щодо спрощення процедури надання особам статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, яке для Луганської області є одним з найбільш актуальних.

Наразі в органах ПФУ у Луганській області на обліку перебувають 16848 ветеранів, 981 особа, яка отримує пенсію у разі втрати годувальника, та 4766 осіб з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Проте, на жаль, кількість Захисників України, які мають право на  встановлення такого статусу, зростає щодня.

«Підключення регіональних структур соціального захисту населення до Єдиного державного реєстру ветеранів війни та цифровізація процедури оформлення документів на отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України – це вимога часу», - зазначив Артем Лисогор.

Він також повідомив, що між Луганською облдержадміністрацією та Міністерством у справах ветеранів України найближчим часом буде укладений Меморандум про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг.

Практичні аспекти налагодження взаємодії між уповноваженими структурними підрозділами, які відповідальні за витребування та надання документів, необхідних для отримання статусу, та передачі документів між центрами надання адміністративних послуг та місцевими структурними підрозділами з питань ветеранської політики, які відповідальні за встановлення відповідних статусів, фахівці обговорили під час тематичних панельних дискусій.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/proceduru_otrimannya_statusu_osobi_z_...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)