Ви тут:

Роботи вихованок гуртка «Чарівний пензлик» отримали спецвідзнаку конкурсу "Для Бога я створю найкраще"

22-05-2024
Категорія: 

Сєвєродончанки Аріна Ткачова та Варвара Удоденко, вихованки гуртка «Чарівний пензлик» Сєвєродонецької дитячої художньої школи, отримали спецвідзнаку конкурсу "Для Бога я створю найкраще", а викладач художньої школи Юлія Боярчук – подяку.

Підсумкову виставку ]]>презентували у Краєзнавчому музеї в Івано-Франківську]]>. На ній було презентовано чотири сотні картин.

Ці колажі, кажуть організатори, розповідають про найсокровенніше - стосунки з Богом. Утім, відбиток повномасштабної війни на них добре помітний.

Робота Варвари Удоденко має назву «Коли настане день, закінчиться війна», Аріна Ткачова створила картину «Янголи-охоронці».

Ще у серпні 2022 року волонтерами БО «Благодійний фонд» «Свій за Свого» на основі малюнків конкурсу "Для Бога я створю найкраще" були відібрані малюнки ангелів, з яких сформовано проєкт «Ангели, які тримають небо».

До проєкту увійшли роботи дітей з Мар’їнки, Сєвєродонецька, Вугледару, Харкова, Миколаєва, Одеси та інших куточків України.

Проєкт стартував 24 серпня 2022 року у рамках святкування Дня Незалежності України в Українському домі у Вільнюсі, Литва.

У жовтні малюнки були представлені у Центральній бібліотеці Литви. Під час зустрічі королеви Бельгії з українською громадою у Вільнюсі, її також познайомили з ангелами.

Майже 2 роки «Ангели, які тримають небо» подорожували по Литві. Це – бібліотека міста Йонава, один з найвеличніших храмів Каунаса, старовинна дерев’яна церква святого Петра і Павла та інші.

Влітку 2023 року під час саміту НАТО виставку відвідали перші Леді і Джентльмени Світу.

Проєкт триває. У планах виставка у Південній Кореї, США та Іспанії.





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)