Ви тут:

Стартував новий грант на навчання в IT сфері для вразливої категорії українців

04-01-2024
Категорія: 

]]>АКМЦ: В Україні стартував конкурс грантів для навчання в IT сфері для вразливого населення. Перевага надається жінкам, які втратили роботу, не мають необхідної освіти для працевлаштування, є внутрішньо переміщеними особами та/або постраждали від повномасштабної війни.]]>

Головна мета – посилення економічного розвитку жінок, розширення можливостей для зайнятості та підприємництва, а також збільшення доступу жінок до інноваційних і більш оплачуваних сфер діяльності.

Загальний розмір гранту – до 40 тис. грн. Кошти можуть покривати до 100% витрат на навчання. Терміни програми не вказані.

Організаторами програми є ]]>ACTED]]> за фінансової підтримки Embassy of Canada to Ukraine та Canada’s International Development - Global Affairs Canada

Хто може взяти участь?  

Грант на навчання розрахований на українців, які мають освіту, досвід, навички в IT сфері та наявність технічного устаткування відповідно до обраного напрямку навчання. У пріоритеті особи, які постраждали від збройного конфлікту та мають соціальні та фінансові критерії вразливості:

- жінки внутрішньо переміщені особи;

- жінки, які втратили роботу/постійний дохід внаслідок конфлікту або COVID-19;

- безробітні жінки, освіта яких не дозволяє знайти роботу в районах релокації або в районах, що безпосередньо страждають від конфлікту;

- жінки-голови родин з неповнолітніми дітьми; особи (жінка або чоловік) з інвалідністю;

- жінки, які доглядають за людьми з інвалідністю, з тяжкими хронічними захворюваннями, або за людьми похилого віку;

- батьки (жінка або чоловік) - одинаки;

- безробітні жінки з інженерною освітою, яка вже не є актуальною у зв’язку з перевагою інших прогресивних галузей або із закриттям підприємств.

Умови отримання грантової підтримки  

Програма передбачає навчання на короткострокових та інтенсивних курсах від 3 до 12 місяців у провідних IT школах та академіях, які є партнерами ACTED.

Грантові кошти покривають навчання на курсах вивчення мов програмування, Front-end, Back-end, тестування, комп’ютерна графіка та дизайн, та інших сучасних інформаційних та передових технологій.

Щоб подати заявку на отримання гранту потрібно заповнити ]]>анкету]]>.

Джерело: АКМЦ - ]]>https://acmc.ua/startuvav-novyj-grant-na-navchannya-v-it-sferi-dlya-vrazlyvoyi-kategoriyi-ukrayincziv/]]>
 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)