Ви тут:

Тернопіль привітав сєвєродончан з Днем міста!

26-05-2024
Категорія: 

В останню неділю травня у Сєвєродонецьку завжди було подвійне свято: День міста та День хіміка.

Але 24 лютого 2022 року в місті, як і у всій Україні, настали темні часи. Захоплення Сєвєродонецька почалося майже одразу: російські загарбники обстрілювали населений пункт, знищували інфраструктуру, соціальні об'єкти та житлові будинки, гинули люди…. 25 червня місто повністю захопили рашисти. Майже 90% населення Сєвєродонецька покинули рідні домівки та були вимушені роз’їхатись по різним куточкам України і Європейських країн.

Багато сєвєродончан знайшли собі прихисток у місті Тернопіль. 26 травня 2024 місту Сєвєродонецьк виповнилося 90 років. І хоча його мешканці не можуть привітатися з ним, посміхнутись ранковому сонечку з вікна свого будинку, прогулятись улюбленими вулицями в цей чудовий день, зустрітись з рідними та друзями на площі, вони зібралися разом у місті Тернопіль.

Влада міста з нагоди 90-річчя Сєвєродонецька подарувала сєвєродончанам прогулянку на теплоході по живописному Тернопільському ставу та оглядову екскурсію "Тернопіль у плині літ". 

Заступник начальника Сєвєродонецької міської військової адміністрації Ельвіна Марініч зазначила: «Екскурсія містом та прогулянка на теплоході з нагоди 90-річчя Сєвєродонецька – це приємний подарунок у цей непростий час для українців, щоб на якусь мить наші земляки змогли відволіктися від війни. Ми щиро вдячні міському голові Сергію Надалу, секретарю міськради Ігорю Гірчаку та тернополянам за сьогоднішній подарунок та щоденну гостинність, підтримку й турботу по відношенню до ВПО».

Учасники заходу також подякували організаторам екскурсії та привітали Сєвєродонецьк з 90-річчям і Днем міста:

«Сєвєродонецьк – це Україна! Луганщина – це Україна! Вітаємо Сєвєродонецьк з ювілеєм! Бажаємо всім нам перемоги і миру! Дякуємо Захисникам та Захисницям, які знищують російських загарбників та окупантів на нашій рідній українській землі! Слава Україні! Героям слава!»

 

За інформацією Гуманітарного хабу Сєвєродонецької міської військової адміністрації у м.Тернопіль





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)