Ви тут:

Триває організація надання культурних послуг для ВПО з Луганщини на базі гуманітарних штабів та координаційних центрів

11-01-2024
Категорія: 

]]>Управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської ОДА]]>: Триває організація надання культурних послуг для ВПО з Луганщини на базі гуманітарних штабів та координаційних центрів, якими опікуються військові адміністрації наших територіальних громад.

Одна з необхідних і важливих, на сьогодні, послуг – доступна українська книга. Послуга читання має набути великої сили.

У грудні минулого року Луганська обласна універсальна наукова бібліотека в межах реалізації проєкту «Підтримка промоції читання в Україні» отримала безкоштовно 2 тис українських книг. Їх видали за програмою «Соціальний капітал і академічні публікації», «Трансформація гуманітарної освіти в Україні» та «Видавничої програми» Міжнародного фонду «Відродження». Зрештою, ці книги обласній бібліотеці передав Міжнародний фонд «Відродження» за сприяння Українського інституту книги.

Протягом місяця книги було розподілено і передано до гуманітарних штабів та координаційних центрів. Загалом працівниками обласної бібліотеки було надіслано близько 100 посилок. Завдяки цьому на просторах 30 гуманітарних осередків сформовані бібліотечні полички з сучасною якісною українською книгою і відвідувачі можуть отримати і почитати нову книгу з різних галузей – науково-популярні книги з історії, психології, менеджменту, а також художня література для дітей і дорослих.

Дякуємо МФ «Відродження» за підтримку і подарунки для переселенців Луганщини, які вимушено перебувають в інших регіонах України, шукають культурної розради і потребують нової літератури. Ба більше, ці книги обов’язково стануть важливою частиною формування фонду відновлених бібліотек Луганщини.

Поки на сторожі нашої свободи стоять ЗСУ, наша місія – донатити на потреби ЗСУ та робити якісно свою роботу і задовольняти культурні потреби наших людей.

 

]]>https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0Bem6tXDZm7Kjq1sQ...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)