Ви тут:

Вихованці Сєвєродонецького Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді серед призерів Чемпіонату Луганської області зі спортивного орієнтування

25-04-2024
Категорія: 

Протягом квітня тривав Чемпіонат Луганської області зі спортивного орієнтуваннясеред вихованців позашкільних закладів освіти, організаторами якого виступили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Чемпіонат пройшов у форматі онлайн у два етапи:

-  06 квітня 2024 року відбувся І етап – змагання з трейл-орієнтування;

- 13 квітня 2024 року відбувся ІІ етап – змагання з прикладного орієнтування та топографії.

Змагання зі спортивного орієнтування проходили в молодшій (2011 р .н. і молодші), в середній (2010-2009 р. н.) та старшій (2006-2008 р. н.) вікових групах. У заході взяли участь 282 учасника з 11 територіальних громад Луганської області: Лисичанської, Попаснянської, Рубіжанської, Сєвєродонецької, Кремінської, Сватівської, Біловодської, Новоайдарської, Гірської, Нижньодуванської, Марківської територіальних громад та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Спортивне орієнтування – неолімпійський вид спорту, суть якого полягає аби на незнайомій місцевості за допомогою карти та компаса якнайшвидше подолати дистанцію, відвідавши контрольні пункти. Заняття орієнтуванням сприяють гармонійному розвитку учнів – фізичному, розумовому та психологічному. Цей вид спорту – один з ефективних засобів підготовки майбутніх захисників України. І хоч сьогодні змагання проходять онлайн, але ж учасники мають можливість перевірити свої теоретичні знання, щоб потім використовувати їх у офлайн.

Так, на дистанції з трейл-орієнтування учасникам пропонувалися завдання, в яких треба було за допомогою фото, на якому зображено КП на місцевості, і карти, з відміченими декількома контрольними пунктами, визначити правильне положення знаку КП – контрольного пункту. Учасники повинні вміти «читати карту», аби на місцевості швидко визначати своє місцезнаходження.

На наступному етапі змагань – на дистанції з прикладного орієнтування та топографії учасникам пропонувалися завдання, в яких треба було показати знання роботи з компасом, вміння орієнтуватися за допомогою топографічних карт, використовувати легенди при орієнтуванні, знання топографічних знаків тощо.

Вихованці Сєвєродонецького Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Анастасія Зєнцова, Павло Слєпцов, Максим Зенцов, Артем Барбарук, Єва Харлан показали високий рівень знань зі спортивного орієнтування в кожному етапі та посіли призові місця. Наші учасники у своїх вікових групах змогли посісти всі сходинки п'єдесталу.

Пишаємося та бажаємо їм нових спортивних досягнень!

За інформацією:

]]>https://www.facebook.com/centrturizmu/posts/pfbid0FeZfFMtypne9X832eTWkg4...]]>

 ]]>https://sites.google.com/view/locdutksait?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3q6...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет