Ви тут:

Звернення начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

08-05-2024
Категорія: 

Шановні жителі Луганщини! Дорогі співвітчизники!

Сьогодні Україна разом з усією Європою відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Пам’ять про війну, робота над помилками минулого має вести не до «побєдобєсія», а вчити цінувати мир.

Українці на боці союзників зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та його поплічниками. Мільйони українців чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в повстанських рухах.

У рф пам’ять про Другу світову війну спотворилась на потужний релігійний культ «Великої вітчизняної». Російська пропаганда активно культивує міфи про Другу світову війну не лише всередині власної країни та серед держав, які колись були частиною СРСР, а й маніпулює ними в Європі та світі.

Саме тому ми, український народ, боремось на фронті за споконвічні моральні принципи, за правду та волю рідної землі. Ми ніколи не посягали на чуже, але готові покласти життя за п’ядь рідної землі. Перемога є головною ціллю для нас, адже тільки після здолання агресора може наступити довгоочікуваний мир.

Вважаю, що головною місією України та її народу є боротьба і перемога над деспотіями, які треба вчити поважати мир, цінність людського життя та недоторканість кордонів.

Начальник Луганської обласної

військової адміністрації

Артем Лисогор





Рейтинг: 
Голосов пока нет