Ви тут:

Як уникнути неприємних наслідків від споживання фаст-фуду

25-06-2025

Ми дуже звикли до «швидкої» їжі, яку зручно купити і з’їсти «на ходу». Але їжа приносить користь і задоволення, якщо вона готується зі свіжої і якісної сировини та зберігається в належних санітарних умовах. Відповідальність за дотримання зазначених умов несе суб’єкт господарювання.

Для уникнення неприємних наслідків від вживання фаст-фуду радимо споживачам:

  • звертати увагу на наявність куточка споживача у закладі - інформаційного стенду з регламентованою інформацією, зокрема, про найменування власника та контактна інформація. Розміщений на видному і доступному місці, правильно оформлений куточок споживача наочно демонструє легальність діяльності суб’єкта господарювання, відповідальне ставлення до додержання вимог законодавства, а також відкритість і доброзичливість до споживача ;
  • обов’язково звертати увагу на санітарний стан приміщення, де готується та зберігається їжа.

Варто нагадати, що у працівників, які здійснюють продаж продовольчих товарів, має бути особиста медична книжка встановленого зразка.

Якщо ж санітарний стан приміщення або якість продукції викликає у сумніви – краще відмовитись від покупки!

Нагадуємо, наразі Держпродспоживслужба може здійснювати позапланові перевірки на підставі, зокрема, звернення громадян за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини. Якщо виявили порушення – за консультаціями звертайтесь до відділу торгівлі та з захисту прав споживачів управління економічного розвитку Сіверськодонецької міської ВА  на електронну адресу : der_investatukr [dot] net або до територіальних органів Держпродспоживслужби (]]>https://dpss.gov.ua/sluzhba/teritorialniorgani]]>)