Ви тут:

На підтримку ветеранів громади Луганщини передбачили 29 мільйонів гривень

13-04-2024
Категорія: 

]]>Очільник Луганщини Артем Лисогор долучився до тематичної панельної дискусії «Політика Героїв та підтримки ЗСУ» в рамках форуму «Життя регіонів в умовах воєнного часу».]]>

Не зі слів експертів, а з власного бойового досвіду, набутого на Луганщині, та постійного спілкування із військовими, він знайомий із проблемами, які найбільше турбують Захисників України. І тих, які вже мають статус ветеранів, і тих, хто наразі захищає країну.

«Військові та ветерани сьогодні користуються найвищим авторитетом у громадян України. І саме від нашого вміння фахово розв’язувати їх проблеми та залучати до цього потенціал державних органів, місцевого самоврядування та громадянського суспільства залежить результат інтеграції та реабілітації ветеранів цієї війни», - зазначив Артем Лисогор.

Слід відзначити, що з питаннями інтеграції ветеранів у цивільне життя Луганщина зіткнулась, ще з 2014 року.

До початку повномасштабного вторгнення у 2022 році на вільній території області налічувалось 17 активних громадських об’єднань ветеранів АТО/ООС обласного, районного та місцевого рівнів, які об’єднували понад тисячу членів ветеранського руху. Найбільш активні організації діяли у Лисичанську, Попасній, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Сватовому, Станиці Луганській, Старобільську.

Багато ветеранів Луганщини після початку повномасштабної війни знову пішли на фронт, а деякі пожертвували власним життям заради України – Андрій Трощий з Рубіжного, Віктор Ложка з Попасної.

Ветерани завжди виступали відповідальною та активною громадською силою, яка охоче залучалась до ініціатив обласної влади у сфері національно-патріотичного виховання, зміцнення обороноздатності, вирішення питань соціального захисту та розвитку територіальних громад.

Тож принципи «Нової ветеранської політики», озвучені минулоріч на форумі ветеранів «Україна. Захисники. Майбутнє» у Києві, вже частково працювали на Луганщині.

Над стимулюванням економічної активності ветеранів та забезпеченням можливості пільгового вступу до наших вишів відповідні структури працюють вже сьогодні.

Особлива увага приділяється реабілітації колишніх військовослужбовців: Рубіжанською, Лисичанською та Сєвєродонецькою громадами створені три сучасних реабілітаційних центри.

На рівні громад області діють 22 програми, які передбачають виділення 29 мільйонів гривень на підтримку військовослужбовців, ветеранів та їх родин.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/na_pidtrimku_veteraniv_gromadi_lugans...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет