Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 09.04.2024

09-04-2024
Категорія: 

«Авіаційні удари загарбниками завдані по Стельмахівці, Макіївці, Серебрянському лісу. Крім того, у бік Макіївки відкривався вогонь зі стольної артилерії, по Невському – з мінометів. Від обстрілу з реактивної системи залпового вогню постраждала Новолюбівка. Зауважу, що в цих трьох селах ще залишається місцеве населення», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він також зазначив, що останнім часом росіяни призупинили наступальні дії на Куп’янському напрямку. Втім, тиск на Білогорівку противник не зменшує – атакує цю місцевість щодня.

Ще з 5 жовтня 2022 року російські окупанти заявляли про скасування митного контролю між так званою «лнр» та територією рф. Але упродовж цього часу надходили чисельні скарги щодо довжелезних черг, які утворювалися на державному кордоні через посилення перевірок. Тобто ніякого спрощення не відбулося.

Із нещодавніх випадків – перевірка двох родин, що планували виїхати до ростова. Їх оглядали протягом дня, обшукували багаж, влаштовували бесіди, поки не затримали. Першу з них відпустили за 10 діб, не дозволивши потрапити на територію рф. Друга родина після затримання перестала виходити на зв’язок.

Перед понад 2,5 тисячами працівників бюджетних установ, які підпорядковуються Антрацитівському округу так званої «лнр», накопичилася багатомільйонна заборгованість із виплати заробітної плати.

Перші невиплати сталися ще у 2022 році. І ці діри місцеві колаборанти досі не можуть закрити, через, як вони кажуть, «відсутність фінансування».

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02W3rNPuRKNCjWpTfWHessjuViEks...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет