Ви тут:

Військові адміністрації Луганщини долучаються до будівництва оборонних споруд у інших регіонах, - Артем Лисогор

13-04-2024
Категорія: 

]]>Очільник Луганщини підбив підсумки тижня, що минає.]]>

Він зазначив, що у надскладних умовах військової агресії Україна будує систему оборонних споруд. Луганщина майже окупована ворогом, а її люди знають гіркий смак війни та усіх її наслідків.

"Тому військові адміністрації долучаються до будівництва у інших регіонах, адже ми робимо одну спільну та важливу справу.

Так до виконання завдань вже доєдналися Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжанська громади. Вони використовують техніку, яка придбана для фонду деокупації області. Зараз власним потом ми сплачуємо високу ціну, аби не платити її кров’ю наших побратимів", - наголосив Артем Лисогор.

Не зупиняється робота по залученню коштів громад на потреби військових підрозділів та земляків-бійців. Так, Рубіжанська громада відзвітувала, що 37 % видатків місцевого бюджету у 2023 році спрямовано на підтримку Сил оборони. Це – понад 90 мільйонів гривень.

Також з місцевого бюджету минулоріч виділено більше 12 мільйонів гривень для підтримки цивільного населення громади.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф, за 2022-2024 роки, на підтримку Українського війська з місцевого бюджету вже спрямовано понад 120 мільйонів гривень.

Кремінською громадою розширено перелік отримувачів грошової допомоги для військовослужбовців. Ще понад 1,2 мільйона гривень допомоги виплачено Захисникам і Захисницям України з Лисичанської громади. Понад 900 тисяч гривень допомоги надано військовим з Гірської громади та членам їх сімей у березні.

Усього на рівні громад області діють 22 програми, які передбачають виділення 29 мільйонів гривень на підтримку військовослужбоців, ветеранів та їх родин.

Про протидію безпековим загрозам, подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури, забезпечення функціонування об’єктів енергетичного комплексу та нову економічну доктрину України говорили під час Конгересу місцевих та регіональних влад, а також на дискусійних панелях форуму «Життя регіонів в умовах воєнного часу».

Цього тижня Артем Лисогор вручив Почесні відзнаки «Захиснику Луганщини» сімом військовослужбовцям, які захищали Рубіжне та Лисичанськ.

Хлопці перебували на строковій службі, коли ворог наступав на нашому напрямку. На плечі цих молодих бійців лягла велика відповідальність, з якою вони гідно впоралися.

Крім того, він привітав із присвоєнням Почесного звання Заслуженого артиста України актора Дениса Пономаренка на сцені Сумського обласного театру, де зараз виступає трупа Луганського обласного театру.

Важливою подією стало призначення начальником Красноріченської СВА, до якої належать деокуповані населені пункти, Михайла Хуторянського.

"Це висока честь та ще більша відповідальність, та сподіваюсь, що Михайло впорається, адже має й військовий, й адміністративний досвід.

Разом до Перемоги! Слава Україні!" - акцентував начальник обласної військової адміністрації.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/viyskovi_administraciyi_luganshchini_...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет