Ви тут:

Запрошується молодь до програми обмінів «ВідНОВА:UA»

27-04-2024
Категорія: 

]]>Програма залученню молоді до відновлення України ВідНОВА:UA покликана надати молоді можливість зробити свій внесок у відбудову України. Не менш значущою ідеєю програми є знайомство молоді з Україною та однолітками з різних областей.]]>

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вже пошкоджено, зруйновано або захоплено десятки тисяч будівель.
На тлі воєнної агресії і значних руйнувань активність молодих людей, які бажають допомагати своїй країні лише зросла! 
З 24 лютого 2022 року волонтерський рух в Україні значно активізувався і зараз потребує підтримки та сприянню поширенню волонтерства серед молоді.
Дані групи «Рейтинг» говорять про те, що 61% українців готові долучитися до відновлення зруйнованої інфраструктури. Саме тому одним із основних завдань на сьогодні є створення умов для задоволення потреб молоді щодо участі у суспільному житті, зокрема процесах, пов’язаних із відновленням країни.

Програма націлена на активну молодь віком від 18 до 35 років, яка бажає дізнатися більше про свою країну, а також сприяти її якісному відновленню.

У 2022-2023 роках обміни охопили понад 800 учасників та учасниць, відновлено 28 молодіжних просторів по всій країні.

У 2024 році молодіжні обміни будуть проходити в 24 громадах України різних областей. Протягом 5 днів учасники проживатимуть в одній із громад, де знаходиться об’єкт відновлення, досліджуватимуть її культурні особливості, спілкуватимуться з однолітками з інших областей, братимуть участь у тренінгах, майстер-класах та екскурсіях. Попередній досвід будівельно-відновлювальних робіт не є обов’язковим для участі.

Проживання, харчування та дорожні витрати учасників здійснюються за рахунок організаторів Програми.

Етапи проведення молодіжних обмінів:

  • І хвиля молодіжних обмінів – червень - липень;
  • ІІ хвиля молодіжних обмінів – липень - серпень;
  • ІІІ хвиля молодіжних обмінів – серпень - вересень.

Детальна інформація про Програму міститься на сайті: ]]>https://vidnova.org.ua/]]>

Програма залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів «ВідНОВА:UA» впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» у партнерстві з громадською організацією «Молодіжний центр Волині» у межах проєктів UNDP «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії.

 

За інформацією: ВідНОВА:UA - ]]>https://vidnova.org.ua/#about-2]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет