Ви тут:

Артем Лисогор доручив підготувати гумхаби для роботи у форматі «пунктів обігріву»

05-01-2024
Категорія: 

]]>У гуманітарних хабах для ВПО з Луганської області запрацюють пункти обігріву на випадок погіршення погодних умов та можливого блекауту внаслідок ворожих атак на енергетичні об’єкти України.]]>

Таке рішення ухвалила Рада оборони Луганської області, яка відбулась під головуванням начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора.

Зокрема, керівникам громад доручено забезпечити людям доступ до мобільного та Інтернет-зв’язку, живлення для мобільних пристроїв, іншої невідкладної допомоги.

Заклади охорони здоров’я Луганської області мають підготуватись до роботи в умовах відсутності електроенергії, води та тепла.

Проте, основна увага була зосереджена, як завжди, на виконанні мобілізаційних завдань.

Про стан військового обліку на території Луганської області за 2023 рік та завдання на 2024 рік доповів начальник Луганського обласного ТЦК та СП Сергій Попсуй. Він наголосив на необхідності юридичного врегулювання процедури постановки на військовий облік та мобілізації військовозобов’язаних-ВПО з Луганської області.

«По усіх проблемних питаннях ми звернулись до Офісу Президента, зокрема, щодо внесення змін до чинного законодавства, які дозволять ТЦК та СП Луганської області проводити мобілізацію в інших регіонах», - повідомив у відповідь Артем Лисогор.

За підсумками розглянутих питань він надав низку доручень керівникам місцевих військових адміністрацій та наголосив на посиленні їх взаємодії з РТЦК та СП щодо здійснення спільних заходів в галузі оборонної роботи, строків та способів звіряння даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які перебувають на військовому обліку.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02DBysgzpU6QA97om1YGkBPmyjtZV...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет