Ви тут:

Для подолання сьогоднішніх викликів потрібна максимальна єдність і взаємодія – Президент на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

13-04-2024
Категорія: 

]]>Президент України Володимир Зеленський узяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях.]]>

Глава держави наголосив, що це засідання відбулося на тлі серйозних викликів і загроз, які постали перед країною.

]]>]]>

«Перше – ситуація з допомогою від наших партнерів. На жаль, частина підтримки гальмується, і треба робити все, щоб збільшувати наші власні можливості. Не втрачати часу, зміцнювати Україну. Водночас максимально комунікувати всім і на всіх рівнях із нашими партнерами, зокрема між громадами, щоб увага світу до України зберігалася», – зазначив він.

Володимир Зеленський акцентував, що зараз найбільше уваги має бути до енергетики. Держава працює над тим, щоб посилити протиповітряну оборону й отримати необхідне енергообладнання, але чітке розуміння потреб має бути в кожній громаді.

«Уже зараз на всіх рівнях маємо готуватися до наступного опалювального сезону: і громади, і урядовці, і відповідні наші енергетичні компанії», – наголосив Президент.

Глава держави закликав проявляти максимальну увагу в кожній громаді до воїнів, які проходять лікування та реабілітацію, підтримувати їхні сім’ї, а також сприяти розвитку всіх оборонних виробництв і забезпечувати людей роботою.

]]>]]>

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначив, що нині найскладніша ситуація на Харківщині, Одещині, Миколаївщині та Запоріжжі. Він закликав інші регіони виявляти максимум солідарності з ними.

«Перемога є нашим абсолютним пріоритетом. Її складові – підтримка наших воїнів та реабілітація ветеранів, безпека населення та захист критичної інфраструктури, стимулювання розвитку економіки, підвищення ефективності управління та євроінтеграція», – зауважив він.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в онлайн-режимі поінформував про нещодавні рішення парламенту, зокрема щодо мобілізації, та ухвалення в першому читанні законопроєкту про Бюро економічної безпеки.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що зараз усі зусилля спрямовані на швидкий ремонт і відновлення об’єктів генерації, децентралізацію енергосистеми, залучення партнерів до допомоги енергосектору.

За його словами, в Україні вже є понад 120 малих когенераційних установок, які виробляють водночас електрику й тепло. Але такої кількості систем Україні недостатньо.

]]>]]>

Крім того, Кабінет Міністрів ухвалив рішення профінансувати закупівлю засобів РЕБ для об’єктів критичної інфраструктури. На будівництво оборонних рубежів уряд додатково виділив 3,9 млрд грн.

Представники Сил безпеки й оборони доповіли щодо протидії загрозам безпеці та державності в умовах воєнного стану.

У заході також узяли участь члени уряду та начальники обласних військових адміністрацій, дипломатичні представники держав-сусідок і партнерів України, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод. Президентка Бундесрату Федеративної Республіки Німеччина Мануела Швезіг звернулася до учасників у відеоформаті.

Загалом були присутні 160 членів Конгресу, зокрема 78 очільників міст, сіл і селищ. Іще понад 1500 учасників приєдналися онлайн. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

 

 

 

]]>https://www.president.gov.ua/news/dlya-podolannya-sogodnishnih-viklikiv-...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет