Ви тут:

Конкурс: гранти на підтримку проєктів у сфері посилення громадської участі в Україні

16-04-2024
Категорія: 

Проєкт ]]>«Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період»]]>, що впроваджується Радою Європи в межах ]]>Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова»]]> на 2023-2026 роки оголошує конкурс грантових пропозицій. 

Гранти фінансуватимуть проєкти, спрямовані на підтримку діяльності громадських організацій в Україні з метою посилення залучення громадян до процесу прийняття рішень. Період реалізації проєктів має розпочатися не раніше ніж 10 травня 2024 року та тривати не довше ніж до 30 вересня 2024 року. Гранти мають бути спрямовані на запровадження або посилення механізмів участі на місцевому та регіональному рівнях в Україні відповідно до стандартів Ради Європи у сфері громадської участі та включати один або декілька з наступних напрямків:

  •  Підтримка органів влади, зокрема на місцевому та регіональному рівнях, у налагодженні процесів прийняття рішень на основі широкої участі всіх зацікавлених сторін для вирішення найбільш нагальних проблем та реагування на потреби громадян загалом і, зокрема, тих, хто постраждав від війни.
  •  Підвищення обізнаності громадян щодо механізмів участі та можливостей впливати на розробку та реалізацію рішень і політик на місцевому, регіональному та національному рівнях, а також посилення їхньої ролі у громадському контролі за діяльністю органів влади.
  •  Підтримка організації інклюзивних та прозорих процесів публічних консультацій, залучення ОГС до розробки порядку денного реформ, впровадження та моніторингу реформ в умовах воєнного стану.
  •  Посилення ролі волонтерських ініціатив у відновленні громад та регіонів, що постраждали від війни.

Більше інформації про те, що можуть включати в себе проєкти, що будуть подані на гранти, та умови конкурсу – у документі ]]>Call for Proposals_Civic participation]]>.

ЯК ПОДАТИСЯ?

- копії реєстраційних документів, а також довідку про неприбутковий статус;

- довідку з банку, що підтверджує банківські реквізити;

- копію статуту організації або його еквівалент;

- звіт про доходи і витрати організації за 2023 рік;

- резюме співробітників, які будуть залучені до реалізації гранту;

- портфоліо організації, включно з описом досвіду у сфері громадської участі в Україні. 

  •  Надіслати усі вищезазначені документи в електронному вигляді (у форматі Word та/чи PDF) на e-mail liliia [dot] apostolovaatcoe [dot] int  з темою листа: Grant proposal 9140-01.

Заявки приймаються до 1 травня 2024 року (о 23:59 CET).

Запитання щодо цього конкурсу грантових пропозицій необхідно надіслати не пізніше, ніж за тиждень до кінцевої дати подання пропозицій англійською чи українською мовою на адресу liliia [dot] apostolovaatcoe [dot] int з темою листа: Questions-Grant proposal 9140-01.

]]>Грантова угода]]> буде підписана з відібраними Грантерами і публікується лише для інформації.

]]>Настанови щодо використання шаблонів бюджету Грантової угоди]]>.

 

]]>Офіс Ради Європи в Україні]]>

]]>https://www.coe.int/uk/web/kyiv/-/call-for-proposals-grants-to-support-p...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет