Ви тут:

Поціновувачі творчості Ліни Костенко провели культурно-інформаційний захід у хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі

27-03-2024
Категорія: 

При Гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військової адміністрації у місті Дніпро з часу його функціонування постійно проводяться різні культурно-інформаційні заходи.

Цього разу працівники ]]>Сєвєродонецької міської публічної бібліотеки]]> та ]]>Сєвєродонецької бібліотеки для юнацтва]]> разом з вихованцями гуртка "Українська мова" ]]>Сєвєродонецького дитячо-юнацького комплексу "Юність"]]> вшановували класикиню української літератури, поетесу-шістдесятницю Ліну Костенко, яка 19 березня відзначила 93-й день народження. Було підготовлене творче привітання, читали її вірші, зібрали й художньо оформили цитати, ознайомлювалися з біографією поетеси, провели вікторину щодо її творчості та подивилися фільм “Ліна Костенко: відповідь кожному”. Дуже активно до вшанування долучалися і гуртківці, які знаходяться за межами України та займаються онлайн. Попри війну, евакуацію та великі відстані вони вивчають рідну мову та мріють повернутися в український Сєвєродонецьк після його визволення від окупантів.

Організатори заходу зазначають, що в умовах десятирічної війни і боротьби українського народу за основні цінності, як ніколи, стають актуальними питання формування української національної та громадянської ідентичності: "Біографія та творчість Ліни Костенко для мільйонів українців є невичерпним джерелом мудрості і сили. Її вислови надихають на зміни і змушують замислитися над вічними темами - «І хто б там що кому не говорив, а згине зло і правда переможе!».

 

За інформацією: ]]>Сєвєродонецька міська публічна бібліотека]]> - ]]>https://www.facebook.com/Libsed/posts/pfbid02LuTgbpGefAAoYSBV4jHQrbkc5Yh...]]>]]>СДЮК "ЮНІСТЬ"]]> - ]]>https://www.facebook.com/groups/ynistb/posts/1506915223190039]]> та ]]>https://www.facebook.com/groups/ynistb/posts/1509216379626590/]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)