Ви тут:

В Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв відбувся семінар-практикум «Сучасні тенденції мистецької освіти»

16-04-2024
Категорія: 

]]>П’ятниця 12 квітня 2024 року в Сєвєродонецькому фаховому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва видалася гостинною, дуже цікавою, інформативною, професійно корисною, оскільки об’єднала близько 90 викладачів мистецьких закладів освіти з різних куточків України на відкритому семінарі-практикумі «Сучасні тенденції мистецької освіти».]]>

Весняний семінар у коледжі започаткований у 2023 році, як відкритий щорічний методичний захід з підвищення професійного рівня педагогічних працівників мистецьких закладів освіти. Мета цьогорічного форуму - поглиблення знань викладачів за актуальними напрямками, відповідно до вимог сучасної музичної освіти, а саме: орієнтація на інтердисциплінарність, розвиток креативності, використання новітніх цифрових технологій у педагогічній діяльності викладача-музиканта в умовах онлайн навчання.

Відеоконференція почалася вступним словом завідувачки навчально-методичного кабінету коледжу Ольги Міхалєвої, яка зазначила про системне проведення таких методичних заходів як одного з важливих напрямків освітнього процесу коледжу – постійне підвищення кваліфікаційного рівня педагогічних працівників і, зокрема, з питань цифрової грамотності, опанування й використання новітніх професійних програм і застосунків для забезпечення якісного освітнього процесу в дистанційному форматі.

З вітальним словом виступила директор коледжу, заслужений діяч мистецтв України Марина Яворська, яка привітала всіх учасників й висловила вдячність спікерам семінару за фахову й професійну підтримку та всім учасникам за цікавість до методичних заходів коледжу.

]]>]]>

Спікерами семінару були креативні фахівці з сучасним поглядом на організацію освітнього онлайн процесу, які мають успішний особистий досвід, як музиканти, викладачі, відповідною мірою психологи, виконавці, а саме:

]]>]]>

]]>]]>

]]>]]>

]]>]]>

 

  • викладачка вищої категорії циклової комісії «Хорове диригування та спів. Акторська майстерність» Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, керівниця хорового ансамблю «Glorious» Юлія Бражнікова з практичною презентацією на тему «Дистанційне навчання. Опрацювання аудіо та відео матеріалів у додатках та професійних відеоредакторах»

]]>]]>

]]>]]>

]]>]]>

]]>]]>

 

  • співачка, викладачка, композиторка, аранжувальниця, звукорежисерка, співзасновниця Світової асоціації голосу DIVAin, членкиня Міжнародної асоціації викладачів вокалу IATS в категорії «Експерт», членкиня Американської асоціації вчителів співу NATS, членкиня журі міжнародних та Всеукраїнських вокальних фестивалів та конкурсів, офіційна представниця програми MeetLala в Україні Лариса Зозуля з лекцією та презентацією на тему «Як підвищити ефективність онлайн навчання з використанням нової платформи для занять вокалу та інструментальної музики «MeetLala»

]]>]]>

MeetLala - інноваційна платформа для онлайн занять з вокалу, розроблена командою професіоналів у галузі музичної освіти та технологій. Можна забути про неякісний звук та затримку голосу. Варто додати в свою роботу нові інструменти та зручний функціонал для ефективного навчання вокалу та музики онлайн.

]]>]]>

]]>]]>

З MeetLala ми зможемо:

  • Насолоджуватися якісним звуком, точно чути всі нюанси та динаміку виконання вашого учня.
  • Забути про постійні затримки голосу і фонограми, завдяки перемиканню режимів "вчителя" та "учня", а також спеціальному інструменту Delay control.
  • Використовувати вбудований відео та аудіо плеєр, що відтворює 1000+ безплатних караоке і мінусовок із сайтів ]]>https://www.youtube.com/]]> та ]]>https://www]]>. x-minus.pro
  • Грати разом з учнем в режимі реального часу на інтерактивному роялі, вбудованому прямо в додаток, що допомагає учням візуально сприймати музику.
  • Включати позначення нотного стану, на якому будуть в точності зображуватися нотні та ключові знаки під час гри на онлайн роялі в реальному часі, як у скрипковому, так і в басовому ключі.
  • Створювати унікальні індивідуальні плейлисти для кожного учня або рівня складності, доступ до яких матимете тільки ви. Плейлисти зберігаються в вашому особистому кабінеті в «хмарному сховищі» в необмеженій кількості необмежений час.
  • Записувати як весь урок, так і його фрагменти. Записи зберігаються в "хмарному сховищі" в меню вашого кабінету без терміну давності та обмежень у розмірі.
  • Проводити групові уроки та використовувати інші корисні функції платформи MeetLala.

Для всіх, хто прагне знати більше, як працює ця програма, пропонуємо приєднатися до програмної сторінки в інстаграм: ]]>https://www.instagram.com/meetlala.ua/]]>
та телеграм каналу : ]]>https://t.me/meetlala_ua]]>

]]>]]>

]]>]]>

Отже, впродовж понад трьох годин обговорювалися вкрай важливі професійно-практичні теми з питань вдосконалення компетентностей сучасного викладача з музичного мистецтва в умовах дистанційної роботи. Учасники отримали багато цінної, корисної інформації, фахових порад, алгоритму дій роботи з новими програмами й застосунками, а результатом навчання сподіваємося стане застосування отриманих знань учасниками семінару у своїй практичній педагогічній діяльності. Висловлюємо шановним доповідачкам щиру вдячність і пошану! Доречно процитувати древнього мислителя й філософа: «Багато чого не зробиш, поки не вивчишся. Але багато треба зробити, щоб навчитись» (Конфуцій).

Тож, вчимося не зупиняючись, а можливості намагаймося не шукати, а створювати їх!

 

Ольга МІХАЛЄВА,
завідувач навчально-методичного кабінету коледжу,
модератор семінару

 

Сєвєродонецький фаховий коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва

]]>https://www.sevmuz.lg.ua/node/1135]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)